لینک های داخلی یکی از مهم ترین عوامل رتبه بندی در نتایج جستجو هستند. البته نه به اندازه ی بک لینک ها (لینک های ورودی از سایت های دیگر به وب سایت شما)، اما قطعا ارزش بسیار بالایی دارند و حتما در استراتژی سئو خود از آن استفاده کنید. همانند بک لینک ها، لینک های داخلی نیز می توانند لینک جویس را شکل دهد و به گوگل بگوید کدام صفحات مهم تر از بقیه صفحات هستند. یکی دیگر از مزیت های لینک داخلی تجربه کاربری می باشد، لینک داخلی باعث میشود که نرخ تبدیل بالاتر رود و خزش های ربات های گوگل کارآمدتر انجام شود. اگر این کار به درستی پیاده سازی شود، لینک داخلی نیز همانند خرید بک لینک و لینک سازی یک راه بسیار خوب برای بهبود رتبه شما در نتایج جستجو خواهد بود. به دلیل اهمیت لینک های داخلی در این بخش به آموزش لینک سازی داخلی سایت پرداخته ایم. پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
لینک داخلی چیست؟
یک لینک داخلی به صفحه ای در همان وب سایت اشاره دارد، برخلاف لینک خارجی که به صفحه ای در وب سایت دیگری داده می شود. معمولاً از لینک داخلی برای بهینه کردن ساختار سایت استفاده می شود.
لینک ها بر اساس ارزش آن لینک یا قدرتشان در رتبه بندی نتایج جستجو به عنوان سیگنال قوی برای گوگل عمل می کنند. حدود دو دهه پیش، گوگل یک الگوریتم PageRank را برای محاسبه ی میزان معتبر بودن صفحات ایجاد کرد. در گذشته هرچه یک صفحه بک لینک بیشتری داشت گوگل آن را به عنوان یک صفحه قوی در نظر می گرفت و به آن امتیاز مثبت می داد، اما پس از این اینکه این الگوریتم آمد گوگل کیفیت را بیشتر مد نظر قرار داد و به کیفیت لینک ها امتیاز مثبت داد.
چرا لینک سازی داخلی برای سئو مهم است؟
لینک سازی داخلی به معنای ایجاد لینکهایی در داخل یک وب سایت است که به صفحات دیگر درون همان سایت اشاره دارند. این لینکها به کاربران و موتورهای جستجو کمک میکنند تا به صورت سریع و آسان به صفحات مرتبط درون سایت دسترسی پیدا کنند و بعضی از نقاط قوت لینک سازی داخلی برای بهبود سئو سایت عبارتند از
لینکهای داخلی اعتبار صفحات شما را افزایش می دهد
با ارزش ترین ویژگی لینکهای داخلی این است که می توانند لینک جویس را منتقل کنند، لینک سازی داخلی می توانند به گوگل بگویند که کدام صفحات وب سایت شما مهم تر هستند. در حال حاضر، لینک های داخلی تقریباً به اندازه بک لینک ها لینک جویس را از خود عبور نمی دهند و اعتبار وب سایت شما را افزایش نمی دهند، اما می توانند به شما کمک کنند تا برخی از صفحات خود را در جستجو به صفحات بالاتر بیاورید. حقیقت این است که یک استراتژی لینک سازی داخلی هوشمند به شما کمک می کند تا کارآمدترین سلسله مراتب صفحات خود را در معماری سایت پیاده سازی کنید.
به عنوان مثال، شما یک وب سایت دارید که دوچرخه می فروشید، هر یک از صفحات محصول شما به راهنمای استفاده صحیح از دوچرخه، لینک دارد. با تعداد زیادی لینک داخلی، که به راهنما اشاره می کنند، ممکن است گوگل این صفحه را مهمتر از سایر صفحات بداند. در این مرحله، میتوانید از راهنما برای لینک دادن به برخی از صفحات جدیدتر خود استفاده کنید، به آنها اعتبار بدهید و شاید حتی با این کار بتوانید رتبه آنها را نیز بهبود بخشید.
لینک سازی داخلی باعث می شود افراد مدت زمان بیشتری در سایت شما بمانند
به غیر موردی که در بالا اشاره کردیم، لینک داخلی بیشتر برای هدایت صحیح کاربران وب سایت و حفظ ساختار وب سایت، و همچنین باعث سهولت در گشتن و چرخیدن در سایت می شود. این کار در درجه ی اول یک مزیت تجربه کاربری است، ساختار منطقی وب سایت همچنین در بودجه خزیدن شما صرفه جویی می کند و به موتورهای جستجو اجازه می دهد صفحات بیشتری را در هر بازدید ایندکس کنند.
لینک های داخلی برای ایجاد یک معماری و ساختار سایت خوب بسیار حیاتی و مهم هستند
برای لینک سازی داخلی، به برخی از ابزارها و خدمات سئوی با کیفیت نیاز دارید تا در زمان صرفه جویی کنید و نتایج بهتری کسب کنید:
- گوگل آنالیتیکس
- WebSite Auditor
- Rank Tracker
بهبود تجربه کاربری را افزایش می دهد
لینک سازی داخلی به کاربران کمک میکند تا به صورت آسانتر به صفحات مرتبط دسترسی پیدا کنند و برای پیدا کردن اطلاعات مورد نیازشان کمتر به جستجو در موتورهای جستجو نیاز دارند.
بنابراین، لینک سازی داخلی به عنوان یکی از عوامل مهم در بهبود سئو سایت شناخته میشود. با ایجاد لینکهای داخلی به صورت منظم و هوشمندانه به صفحات مرتبط، میتوانید به رشد و بهبود سایت خود کمک کنید. پس این موضوع را اصلا پشت گوش نندازید و حتما در دستور کار قرار دهید تا از این طریق بتوانید به راحتی جایگاه خود را در نتایج جستجو بهبود دهید.
انواع لینک ها
انواع مختلفی از لینکها بر اساس هدف و ویژگی هایشان طبقه بندی می شوند. مهمترین فرق، بین لینکهای نویگیشنال و لینکهای متنی است.
از لینکهای نویگیشنال برای کمک به کاربران برای حرکت در صفحات وب سایت شما استفاده می شود. در واقع لینکهای گسترده ای هستند که مشخص می کنند سایت شما چه نوع ساختاری دارد. لینکهای ناوبری به عنوان منوی هدر شما، به شکل نمادهای متن یا تصویر ظاهر می شوند و با قالب بندی مناسب HTML مشخص می شوند. این صفحه میتواند یک صفحه دستهبندی، صفحه «درباره ما» یا یک صفحه ی لندینگ با یک کال تو اکشن باشد. بنابراین، لینکهای ناوبری با این تعداد زیاد نیستند، با این حال، ایجاد یک مسیر مؤثر، به معنای ایجاد یک جریان تبدیل مؤثر است.
لینکهای متنی، لینکهای محتوایی شما هستند که به مقالات و موضوعات مرتبط اشاره می کنند. با استفاده از لینکهای متنی، صفحات شما لینک داخلی بهتری پیدا می کنند، بنابراین کاربران علاقه مند میشوند که بیشتر مطالعه کنند و مدت زمان بیشتری در سایت شما بمانند. به کمک آن، نرخ پرش را کاهش می دهید و تعامل کاربر را افزایش می دهید.
چند لینک داخلی جالب دیگر که می توان در اینجا ذکر کرد:
-
لینک های داخلی نوفالو
داشتن ویژگی نوفالو برای پنهان کردن لینک غیرطبیعی به یک دامنه خارجی کاملاً معمول است. به همان روشی که برخی افراد از نوفالو در لینک های داخلی استفاده می کنند. به عنوان مثال، تگهای نوفالو روی نظرات اضافه میشوند تا از محتوای تولید شده توسط کاربر با لینکهای اسپم که ممکن است اعتبار سایت را مختل کند، جلوگیری شود.
نکته:
موضوع این بود که چگونه از تگ نوفالو در لینکهای داخلی برای اهداف سئو استفاده شده است. هنگامی که ویژگی نوفالو برای اولین بار ظاهر شد، به انتقال ارزش لینک بیشتر به صفحات از طریق لینکهای دوفالو باقی مانده کمک کرد. بنابراین، تگ های نوفالو در ابتدا برای اعمال نفوذ در جریان PageRank مورد استفاده قرار گرفتند. بعداً، الگوریتم تغییر کرد و لینک جویس به طور مساوی بین همه لینکهای خروجی تقسیم شد. با این حال، در حالی که لینکهای دوفالو ارزش لینک را به صفحه لینک داده شده ارسال میکنند، نوفالو اما آن را به نوعی هدر میدهد.
بنابراین، لینک های نوفالو در لینک سازی داخلی برای سئو بی معنی هستند. فریب دادن ارزش لینک به صورت داخلی با تگ های نوفالو، کار نخواهد کرد، که باعث می شود تمرکز بر روی آنها بی فایده باشد، و حتی ممکن است در صورت داشتن تعداد زیادی لینک های نوفالو برای سایت مضر باشد. بنابراین، سایت خود را بررسی کنید و ببینید که چه تعداد نوفالوهای داخلی دارد و مطمئن شوید که آنها زیاد نباشند. تنها اجازه دهید رتبه صفحه آزادانه در صفحات شما جریان یابد و به جای آن بر ساختار سایت تمرکز کنید. هنگامی که سایت شما دارای معماری لینک، قوی است، بهتر است روی ایجاد محتوای یونیک و جذاب تمرکز کنید.
-
بوک مارکها
بوک مارکها لینکهای داخلی هستند که به بخش خاصی در یک صفحه معین اشاره می کنند که به عنوان انکر نام ها نیز شناخته می شوند. نشانکها با کمک لینک <a href=”#anchor name”> در HTML شما پیادهسازی میشوند. آنها برای پیمایش آسان در صفحاتی که حجم آن زیاد است، برای جابجایی سریع بین مطالب و بخش ارجاع شده مفید هستند.
-
لینکهای بعدی/قبلی
Rel=next و rel=prev نشان میدهد که صفحه فعلی در یک سری است و کاربر را وادار به جابجایی میکند. نکته عجیب در مورد صفحه بندی این است که این ویژگی برای مدتی توسط گوگل کنار گذاشته شده بود، اگرچه سئوها صفحه بندی را طبق معمول پیاده سازی کردند. گوگل می گوید که آنها نمی توانند چیزهای غیر ضروری را توصیه کنند، با این حال، هنوز هم می توانید صفحه بندی را برای افراد واقعی پیاده سازی کنید. علاوه بر این، لینکهای بعدی/قبلی همچنان ممکن است برای سایر موتورهای جستجو مفید باشد. با این حال، گوگل توصیه می کند که هر صفحه را در یک سری مرتب کنید تا به خودی خود کم و بیش خودکفا باشد.
-
لینکهای راهنما
این مکان مناسبی برای لینکهای متنی است که به منابع خاص که در زمینهی خاصی اطلاعات مفید و مرتبط با موضوع میدهد و منجر به این میشود که صفحه منبع شود.
-
لینکهای نویسنده
افزودن ویژگی نویسنده نشان میدهد که صفحهی پروفایل یک نویسنده است که اعتبار بیشتری به محتوای شما میدهد.
تعداد زیادی لینک داخلی دیگر نیز وجود دارد که کمتر متداول باشد و ممکن است بخواهید داشته باشید. برای درک عمیقتر نحوه اعمال لینکهای داخلی برای سئوی تکنیکال، دستورالعملهای HTML را بررسی کنید. در این مقاله، اجازه دهید به طور کلی به استراتژی های لینک داخلی بپردازم. زیرا تنها با یک استراتژی لینک سازی شفاف و واضح، لینک داخلی خود را ثابت و سودمند خواهید کرد.
بهترین روش برای ساخت لینک داخلی
ما در عرض یک دقیقه در مورد برخی از استراتژیهای لینک داخلی پیشرفتهتر بحث خواهیم کرد، اما قبل از آن، اجازه دهید مطمئن شویم که اصول اولیه را درست انجام دادهاید. در اینجا هفت موردی که باید در ساختار لینک داخلی سایت شما وجود داشته باشد، آورده شده است.
1- ساختار وب سایت کم عمقی را ایجاد کنید
باید طوری باشد که بتوان به هر صفحه با سه کلیک از صفحه اصلی دسترسی پیدا کرد، این کار بسیار موثر میباشد. امروزه کاربران در مورد سرعت وب سایت ها از جمله زمان بارگذاری صفحه و زمان مورد نیاز برای انجام برخی اقدامات بسیار ضروری هستند. اگر وبسایتهای مشابه زیادی با صفحات داخلی سازمانیافته و کارآمد وجود دارد، چرا باید از دهها لینک غیرضروری عبور کند؟ بنابراین، کاهش تعداد کلیکهای لازم برای رسیدن به صفحات لندینگ ضروری و حفظ ساختار وبسایت کم عمق بسیار مهم است:
برای بررسی عمق کلیک صفحات داخلی خود، WebSite Auditor را راه اندازی کنید، به بخش Structure > Pages و URL ها را بر اساس عمق کلیک مرتب کنید. ابزار تجزیه و تحلیل به شما نشان می دهد که چند کلیک برای رسیدن به یک URL داده شده است و نشان میدهد که آیا هر یک از آنها باید به سطح نزدیکتر شوند یا خیر.
2- مطمئن شوید که تمام صفحات مهم لینک دارند
این روزها موتورهای جستجو برای کشف صفحات وب، هم به نقشه سایت و هم به لینکها متکی هستند. این بدان معناست که حتی صفحات بدون لینک (که در غیر این صورت به عنوان صفحات یتیم نیز شناخته می شوند) را می توان توسط موتورهای جستجو پیدا کرد زیرا این صفحات در نقشه سایت لیست شده اند. اما یافتن یک صفحه یتیم از طریق مسیریابی وب سایت غیرممکن است. چنین صفحاتی عملاً برای کاربران وجود ندارد. این ایده خوبی است که از شر صفحات یتیم خلاص شوید، با ایجاد لینکهای داخلی از صفحات دیگر به آن صفحات.
نکته ی مهم:
صفحات لندینگ که برای کمپین های پرداخت به ازای کلیک ایجاد می شوند یک استثنا هستند. آنها اغلب به عنوان بخش های مستقل وب سایت عمل می کنند که از محتوای وب سایت اصلی لینک ندارند و معمولاً از ایندکسینگ مسدود می شوند.
می توانید از WebSite Auditor برای یافتن صفحات یتیم در وب سایت خود استفاده کنید. برای انجام این کار، به داشبورد Pages بروید، روی Rebuild Project کلیک کنید و کادر Show expert options را تیک بزنید. در کادر محاوره ای Look for orphan pages را انتخاب کنید و Next را کلیک کنید.
هنگامی که خزیدن کامل شد، می توانید صفحات یتیم را در داشبورد صفحات پیدا کنید که با تگ صفحه یتیم (Orphan page ) مشخص شده اند.
نکته ی مهم:
شما می توانید تجزیه و تحلیل لینک داخلی ساختار سایت خود را تنها با یک کلیک انجام دهید. در بخش your project ، به بخش Site Structure > Visualization بروید و بلافاصله چک کنید که آیا صفحات یتیم، زنجیره های طولانی صفحات، یا هر نقطه ضعف دیگری در ساختار سایت خود دارید یا خیر.
سایتی که به خوبی چیده شده است دارای یک صفحه اصلی، که معتبرتر از بقیه صفحات است و دسته های موضوعی است که با آن به صفحه اصلی لینک داده میشوند. ایجاد چنین گروه های موضوعی به عنوان siloing شناخته می شود. به عنوان مثال، با ساختن یک سایت دایرکتوری، یک صفحه والد و چندین صفحه فرزند در زیر آن ایجاد می کنید، که لینک زیرصفحه ها سلسله مراتبی دقیق را نشان می دهد. هر صفحه در یک siloing باید با موضوع مشترک مرتبط باشد.
شما میتوانید صفحاتی را که در یک دایرکتوری مشترک نیستند لینک دهید، که با کمک لینکهای داخلی، یک siloing مجازی برای خود ایجاد میکند. این پتانسیل را برای موضوعات اضافی برای رتبه بندی ایجاد می کند. هنگامی که محتوای زیادی دارید، تجسم ساختار سایت بیشتر شبیه یک تار عنکبوت در همان سطح خوشه موضوعی شما خواهد بود. به این ترتیب، خوشههای موضوعی نه تنها به کاربران کمک میکنند تا تمام محتوای ضروری را به راحتی پیدا کنند، بلکه به موتورهای جستجو نیز اجازه میدهند ساختار سایت را درک کنند و آن را به طور مؤثرتری بخزند.
3- آنالیز لینک داخلی را برای بهینه سازی بودجه خزش سایت خود بررسی کنید
هر بار که ربات گوگل از سایت شما بازدید می کند و به یک صفحهی شکسته برخورد می کند، بودجه خزیدن شما هدر می رود. بنابراین شما باید تمام کارهای معمول سئوی تکنیکال را به صورت منظم و تمیز انجام دهید و همهی مشکلات لینک داخلی را برطرف کنید.
سرچ کنسول گوگل می تواند اولین سرنخ برای درک پروفایل لینک شما باشد. در اینجا میتوانید گزارش لینکها را بیابید که شامل هر دو لینک خارجی، با سایتهای لینک دهندهی برتر به طور جداگانه گروهبندی شده است، کلمات انکر برتر در سایتهای خارجی، و گزارش لینکهای داخلی است.
برای یافتن لینک های داخلی خراب در دامنه خود، به کمک یک اسپایدر سئو نیاز دارید. به عنوان مثال، می توانید یک اسکن سریع برای صفحات شکسته داشته باشید و وب سایت را بررسی و تحلیل کنید. به Site Audit > Links > Broken Links بروید و بررسی کنید که آیا لینک دارید یا خیر. سپس نتایج را با استفاده از HTTP Status code فیلتر کنید، سپس صفحهی شکسته را پیدا کنید (404 یافت نشد). و URL لینک را فیلتر کنید تا همان نام دامنه را برای لینکها و صفحات لینک داده شده پیدا کنید، اینجا جایی است که لینکهای داخلی شکسته شما قرار دارند.
به همان روشی که می توانید صفحات خود را برای رفع ریدایرکتهای لینک داخلی بررسی کنید. به صفحه ی Pages > Links & technical factors بروید و صفحاتی با کد وضعیت HTTP 301 و 302 را پیدا کنید، اینها ریدایرکت های دائمی یا موقت شما هستند. آنها را بررسی کنید زیرا مانند لینکهای داخلی شکسته، زنجیره های ریدایرکت های طولانی، ممکن است غیر ضروری باشند و فقط بودجه خزیدن شما را هدر دهند.
4- تعداد لینک ها در هر صفحه باید معقول باشد
هر چه لینکهای داخلی یا خارجی بیشتری در یک صفحه پیدا شود، هر لینک کمتری به صفحه ای که به آن اشاره می کند ارسال می کند. علاوه بر این، محتوا نیز، باید به خوبی ساختار یافته باشد، ممکن است برای بازدیدکنندگان شما کسل کننده باشد که لیست بی پایانی از منابع را تا پایین اسکرول کند. برای تکمیل آن، تعداد بیش از حد لینک ها می تواند یک سیگنال اسپم را به موتورهای جستجو ارسال کند و به شدت بر اعتبار صفحه شما تأثیر بگذارد.
بنابراین، اگر میخواهید «قدرت رتبهبندی» بیشتری را به صفحاتی که به آنها لینک میدهید ارسال کنید، تعداد لینکهای خروجی را کاهش دهید. آنالیز وب سایت به شما کمک می کند که تعداد لینکهای داخلی یک صفحه را بررسی کنید و تمام صفحات وب سایت خود را با بیش از 100 لینک داخلی و خارجی شناسایی کنید. برای دریافت لیستی از صفحات با لینکهای زیاد، به داشبورد سایت در وب سایت WebSite Auditor مراجعه نمایید، بر روی پروژه ی خود بروید و روی Pages with excessive number of links کلیک کنید.
5- از کلمات کلیدی در انکر تکست استفاده کنید
استفاده از کلمات کلیدی در انکر تکست لینکها یکی دیگر از اقداماتی است که می توانید برای بهبود رتبه بندی کلمات کلیدی انجام دهید. به این معنا که، لینک های داخلی مانند بک لینک عمل می کنند، بنابراین استفاده از اصطلاحات مرتبط در انکرها یک راه رایگان و ساده برای افزایش ارتباط موضوعی است.
شایان ذکر است که در دنیای پس از الگوریتم پنگوئن، اکثر سئوکاران، از استفاده از کلمات کلیدی مطابقت دقیق در انکر تکست های لینک های داخلی حمایت نمی کنند. اغلب می شنوید که سئوکاران می گویند: “از انکرهای طبیعی استفاده کنید وگرنه جریمه خواهید شد”. من شخصاً هرگز نشنیده ام که وب سایتی به دلیل انکرهای لینکهای داخلی خود جریمه شود. اگر نظر ما را بخواهید، معتقدیم که انکر تکست باید توصیفی از محتوای لینک شده باشد. مت کاتز تأیید می کند که معمولاً چندین لینک داخلی با انکر تکست یکسان، آسیبی نمی بیند مگر اینکه بیش از حد از آن استفاده کنید.
برای بررسی انکر تکست داخلی، یک بار دیگر به وب سایت WebSite Auditor مراجعه کنید. در زیر داشبورد Pages، روی هر یک از صفحات کلیک کنید. در زیر، روی لینکهای صفحه کلیک کنید تا هر لینکی را در صفحه به همراه انکر تکست ها، کد پاسخ HTTP و دستورالعملهای روباتها را ببینید.
6- مطمئن شوید که لینک های تصویر دارای ویژگی های alt هستند
ویژگی alt لینکهای تصویری مانند انکر تکست برای لینکهای متنی عمل میکند، بنابراین فرصت دیگری برای ارسال سیگنال رتبهبندی به موتورهای جستجو است که در حین انجام کار، قدرت را افزایش میدهد.
برای یافتن تمام لینکهای تصویر با Alt خالی، به داشبورد سایت WebSite Auditor بروید. برای مشاهده لیست کامل صفحاتی که حاوی تصاویری هستند که متن جایگزین مشخص نشده است، روی Empty alt text کلیک کنید.
راهی برای بررسی سئوی تصویر خود در یک صفحه خاص وجود دارد. در همان ماژول Pages، در بخش پایین، به قسمت Images بروید. در اینجا لیستی از تصاویر صفحه برای شما نمایش داده میشود، پیش نمایش آنها، متن جایگزین، تصاویر شکسته و تصاویر با متن جایگزین خالی را مشاهده خواهید کرد.
7- لینکهای متنی را در محتوای اصلی قرار دهید
لینکهایی که در محتوای صفحه قرار میگیرند، ارزش سئوی بالاتری نسبت به لینکهایی که در هدر، فوتر یا نوار کناری هستند، دارند. مورد دوم بیشتر مربوط به ناوبری است، و به نظر می رسد گوگل با آن ها به عنوان لینکهای غیر ویرایشی برخورد می کند. از سوی دیگر، لینک در محتوای اصلی، اطلاعات و ارزش جدیدی به متن اضافه میکند. علاوه بر این، متن و کلمات کلیدی اطراف لینکهای محتوا نیز برای رتبه بندی صفحه هدف مهم هستند.
8- لینکهای متنی را در یک تب جدید باز کنید
تصور کنید که در حال خواندن مقاله ای هستید که دارای لینکهای زیادی به مقالات دیگر است. چون کنجکاو هستید، روی برخی از این لینک ها کلیک می کنید. شما یک مقاله دیگر را باز میکنید و یک مقاله دیگر را می خوانید و روی لینکهای بیشتر کلیک می کنید. در نهایت، به جای خواندن مقاله اولیه در مورد اهمیت حیاتی ویژگی نوفالو، در یوتیوب به تماشای یک فیلم از توله سگ می نشینید.
خوب، این یک موضوع سلیقه ای است، اما به خاطر سایت شما (به خصوص زمانی که شما لینکهای خارجی ایجاد می کنید، اما همین امر در مورد صفحاتی که به صورت داخلی لینک شده اند صدق می کند) کاربر نباید زمینه ای که در حال مرور است را از دست بدهد. اگر لینکهای حاوی اطلاعات اضافی را مجبور کنید در یک برگه جدید باز شوند، برای کاربران راحت تر می شود به صفحه اولی که در آن بوده اند بازگردند.
پنج استراتژی لینک داخلی برای بهتر کردن سئو
در اینجا پنج استراتژی لینک سازی وجود دارد که می توانید برای بهبود لینک سازی داخلی خود برای سئو و همچنین برای کاربران استفاده کنید. از بین استراتژی های متعددی که وجود دارد، دیدیم که این پنج استراتژی بیشترین تأثیر را بر سئو و رتبه بندی دارند. شما می توانید فقط یکی از آنها را برای سایت خود انتخاب کنید، یا از چندین مورد بصورت ترکیبی برای نتایج بهتر استفاده کنید.
1- لینکهای داخلی را از صفحات پر ترافیک به صفحات جدید لینک دهید
این استراتژی لینک داخلی برای شرکت هایی که وبلاگی را برای ایجاد “محتوای جذاب و مفید” راه اندازی می کنند، به خوبی کار می کند. برخی از آنها به هدف خود می رسند و پست های آنها ترافیک قابل توجهی را جذب می کند. مشکل این است که یک پست وبلاگ به ندرت می تواند نرخ تبدیل بالایی داشته باشد. چرا کاربران را از پست های وبلاگ پربازدید به صفحات لندینگ که به طور خاص برای تبدیل بهینه شده اند هدایت نمی کنید؟
مرحله 1. صفحات فرود با ترافیک بالا و تبدیل کم را پیدا کنید. برای رسیدن به این هدف، گوگل آنالیتیکس را باز کنید، به Behavior > Landing Pages بروید و URL ها را بر اساس تعداد سشن ها مرتب کنید. گزینه ی مقایسه را بزنید و معیارهای مربوطه را از منوی کشویی انتخاب کنید (به عنوان مثال، نرخ تبدیل کلی). میتوانید URLها را بیشتر فیلتر کنید تا معیارهای خاصی را داشته باشند، مانند نمایش فقط نشانیهای وبلاگ. URL هایی را انتخاب کنید که از ترافیک بالایی برخوردارند اما نرخ تبدیل پایینی دارند.
مرحله 2. صفحاتی با نرخ تبدیل بالا را پیدا کنید، صفحات لندینگ پر تبدیل شما. از روشی مشابه با روشی که در مرحله قبل توضیح داده شد استفاده کنید.
مرحله 3. از لینکهای داخلی به صفحات با تبدیل بالا در صفحات پربازدید استفاده کنید. لینک های تصویری یا بنرها احتمالاً کلیک بیشتری نسبت به لینک های متنی جذب می کنند. میتوانید با قرار دادن لینک یا تغییرات بنر در صفحه، بررسی بیشتری انجام دهید.
2- صفحههای با اعتبار بالا را به صفحات low-hanging fruit لینک دهید
اگر از قبل یک وبلاگ عالی با محتوای مفید داشته باشید، دومین استراتژی لینک داخلی کارساز خواهد بود. و همانطور که همه می دانیم، محتوای مفید بک لینک های خارجی را جذب می کند. ما میتوانیم از لینک جویس های انباشته شدهای که پستهای وبلاگ شما از سایر وبسایتهای لینک دهنده ای که موردپسندتر هستند برای تبلیغ صفحاتی که در صفحه 2 در SERP ها گیر کردهاند، استفاده کنیم. اینها به اصطلاح صفحات میوه low-hanging هستند.
برای تخمین لینک جویس یا PageRank، رتبه InLink SEO PowerSuite کمک بزرگی است. این صفحه بر اساس همان فرمول پیج رنک اصلی گوگل است، و همان کار را انجام می دهد، قدرت رتبه بندی یک صفحه را بر اساس کمیت و کیفیت بک لینک های آن ارزیابی می کند. هرچه رتبه InLink بالاتر باشد، صفحه معتبرتری دریافت می کنید.
مرحله 1. صفحات با رتبه InLink بالا را پیدا کنید. در Website Auditor، پروژه خود را باز کنید و به سایت Structure > Pages بروید. روی هدر ستون InLink Rank کلیک کنید تا URL ها بر اساس رتبه InLink مرتب شوند. اگر ستون InLink Rank را در فضای کاری خود نمی بینید، روی سرصفحه هر ستونی کلیک راست کنید تا آن را اضافه کنید. همچنین میتوانید برای یافتن صفحاتی که معیارهای خاصی را دارند، از یک فیلتر سفارشی استفاده کنید. صفحات وبلاگ برای این کار از نماد فیلتر استفاده کنید.
مرحله 2. صفحات معتبری را پیدا کنید که در بالای صفحه 2 برای کلمات کلیدی هدف شما قرار دارند. ما قصد داریم از Rank Tracker برای این کار استفاده کنیم. من فرض میکنم که شما قبلاً رتبهبندیها را در Rank Tracker دنبال میکنید (در غیر این صورت، باید کلمات کلیدی مورد نظر خود را وارد ابزار کنید و یک بررسی رتبهبندی برای آنها انجام دهید).
به Target Keywords > Rank Tracking بروید. سپس روی آیکون فیلتر کلیک کنید و فیلترهای زیر را اعمال کنید:
این به شما کلمات کلیدی را نشان می دهد که برای آنها در بالای صفحه 2 رتبه بندی می کنید. نتایج را بر اساس رتبه گوگل مرتب کنید و URL هایی را که از صفحات معتبر خود به آنها لینک می دهید پیدا کنید. کلمات کلیدی را فراموش نکنید، شما از آنها در انکر تکست لینکها استفاده خواهید کرد.
مرحله 3. لینکهایی را به صفحاتی که در مرحله 1 انتخاب کرده اید اضافه کنید. توجه داشته باشید که بسیار مهم است که لینکهای جدید اضافه شده با محتوای صفحه منبع مرتبط باشند.
3- صفحات اصلی خود را برای کلمات کلیدی با درجه سختی بالا رتبه بندی کنید
این استراتژی لینک داخلی و دو استراتژی زیر بر اساس سطح رقابت و حجم جستجوی کلمات کلیدی شما است. گردش کار پیاده سازی بسیار شبیه است.
سومین استراتژی لینک داخلی برای مورد سخت تری که وب سایتش برای چند کلمه کلیدی با درجه سختی بالا و رقابت بالا بهینه شده است، کار خواهد کرد. چنین کلمات کلیدی اغلب دارای معنای بسیار کلی هستند، به عنوان مثال، “خرید کفش ارزان”.
به طور معمول، شما محتوای صفحه اصلی را بهینه سازی می کنید تا برای این کلمات کلیدی رتبه بالایی داشته باشد، و سایر صفحات برای اهداف کمکی خدمت می کنند. این صفحات کمکی همچنان اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربران قرار می دهند، اما قرار نیست برای هیچ کلمه کلیدی رتبه بالایی داشته باشند. در چنین ساختار لینکی، صفحه اصلی لینکهای داخلی بسیار بیشتری نسبت به هر صفحه دسته یا صفحات سطح پایین دارد:
WebSite Auditor ابزاری ایده آل برای کمک به تجزیه و تحلیل ساختار لینک داخلی خود یا ساختن آن از ابتدا است. ابتدا به داشبورد Pages بروید و روی دکمه + در کنار برگه ها کلیک کنید تا یک فضای کاری سفارشی ایجاد کنید. حتما ستون های زیر را اضافه کنید:
- صفحه (URL صفحه)
- عنوان
- روی عمق کلیک کنید
- لینک به صفحه
- لینکها از صفحه
- رتبه InLink
در صفحه پایینی WebSite Auditor، روی لینکهای صفحه کلیک کنید. در اینجا می توانید بگویید که هر URL چند لینک داخلی دارد. در یک نگاه، میتوانید متوجه شوید که صفحه اصلی دارای مقدار مناسبی از لینکهای داخلی متنی است که به آن اشاره میکنند یا خیر و اگر نه، موارد بیشتری را اضافه کنید.
4- از لینک های داخلی برای پشتیبانی از کلمات کلیدی با سختی متوسط استفاده کنید
در این استراتژی لینک داخلی، شما در درجه اول بر روی کلمات کلیدی با سختی متوسط متمرکز هستید. به طور معمول، اینها کلمات کلیدی سه کلمه ای با معنای خاص تری نسبت به عبارات مورد بحث در نکته قبلی هستند، به عنوان مثال، “خرید کفش گوچی” یا “بهترین کفش گوچی”. آنها اغلب به یک دسته محصول در یک وب سایت یا به یک دسته موضوعی در یک وب سایت وبلاگ مانند تعلق دارند. با این رویکرد، صفحات دسته بندی بالاترین اولویت را دارند. به همین دلیل است که آنها باید متنی ترین لینکهای داخلی را دریافت کنند که به آنها اشاره می کند.
5- کلمات کلیدی آسان را با لینک های داخلی هدف قرار دهید
به جای هدف قرار دادن چند کلمه کلیدی با حجم جستجوی بالا، ممکن است ترجیح دهید به دنبال بسیاری از کلمات کلیدی طولانی و با درجه سختی کم جستجو باشید. در بیشتر موارد، آنها به سطح پایین یک وب سایت تعلق دارند، به عنوان مثال، پست های وبلاگ فردی یا لیست محصولات.
این استراتژی لینک داخلی برای تقویت قدرت صفحات داخلی استفاده می شود. بیشتر لینکهای داخلی متنی باید به صفحات سطح پایین اشاره کنند و این صفحات باید به درستی به هم مرتبط شوند.
مقایسه لینک داخلی و بک لینک
در بهینهسازی سایت و سئو، لینکها نقش بسیار مهمی ایفا میکنند. دو نوع اصلی لینک که در سئو استفاده میشوند، لینکهای داخلی و لینکهای خارجی هستند. در این بخش، به مقایسه این دو نوع لینک میپردازیم:
لینک سازی داخلی
لینک داخلی به لینکهایی اشاره دارد که از یک صفحه به صفحه دیگر درون همان وبسایت ارجاع میدهند. به عبارت دیگر، این لینکها میان صفحات داخلی یک وبسایت قرار میگیرند. مزایای استفاده از لینکهای داخلی عبارتند از:
۱. ایجاد لینک و ارتباط بین صفحات: لینک داخلی باعث میشود که صفحات و محتوای مختلف وبسایت با هم لینک و ارتباط داشته باشند. این کار به بهبود ناوبری و تجربه کاربری کمک میکند.
۲. افزایش زمان بازدیدکنندگان در سایت: با استفاده از لینکهای داخلی، کاربران میتوانند به صفحات مرتبط داخلی وبسایت هدایت شوند و بیشتر در سایت شما بمانند.
۳. بهبود سئو: لینکهای داخلی به بهبود سئو سایت کمک میکنند. با قرار دادن لینکهای داخلی در متنها، کلمات کلیدی مرتبط با صفحه مقصد تقویت میشوند و به بهبود رتبهبندی در موتورهای جستجو کمک میکنند.
لینک خارجی
لینک خارجی به لینکهایی اشاره دارد که از یک وبسایت خارجی به سایت شما ارجاع میدهند. این لینکها میتوانند از سایتهای دیگر، بلاگها، فرومها و سایتهای خبری به شما هدایت کنند. مزایای استفاده از لینکهای خارجی عبارتند از:
۱. بهبود اعتبار و رتبه سایت: با خرید بک لینک دائمی و معتبر از سایت های مطمئن می توانید اعتبار و رتبه سایت شما را در موتورهای جستجو بهبود بخشند.
۲. افزایش ترافیک و بازدیدکنندگان: با وجود لینکهای خارجی، کاربران از سایتهای دیگر به سایت شما هدایت میشوند و باعث افزایش ترافیک و تعداد بازدیدکنندگان میشوند.
۳. تنوع در بک لینکها: لینکهای خارجی میتوانند به تنوع بک لینکهای شما کمک کنند و موجب بهبود سئو سایت شما شوند.
در نهایت، هم لینکهای داخلی و هم لینکهای خارجی نقش مهمی در بهبود سئو و موفقیت سایت شما دارند. بنابراین، بهینهسازی صحیح و استفاده مناسب از هر دو نوع لینک میتواند به بهبود رتبه سایت و جذب ترافیک مطلوب کمک کند.
نتیجه
به طور خلاصه، شما در این مقاله یاد گرفته اید که لینک های داخلی چیست و چرا داشتن یک ساختار لینک داخلی بهینه شده مهم است. شما از طریق لینکهای داخلی به عنوان یک وب مستر باید استفاده کنید و آن را بهینه نمایید. و در نهایت، شما در مورد پنج استراتژی لینک داخلی یاد گرفتید که اگر آنها را به درستی اجرا کنید، آنها می توانند تأثیر زیادی بر رتبه بندی شما داشته باشند. من مطمئن هستم که ترفندها و استراتژی های بیشتری وجود دارد. اگر پیشنهاد یا ایده ای برای به اشتراک گذاشتن دارید، لطفاً در نظرات با من در میان بگذارید!